Atelier opgeheven

Per 1 mei 2024 heeft Jadoen het (de laatste jaren met Bindd / Local Label gedeelde) atelier in Carbon6 opgeheven. Het waren 13 mooie jaren in Heerlen. Nu is ons huis weer leeg (kamer over) en is het tijd voor een andere insteek. Sindsdien werk ik vanuit Nuth (Grijzegrubben) en bij opdrachtgevers, zoals in 'de Rink' in Maastricht.

 

Carbon 6 houdt op zondag 15 september 2024 wel weer een grote kunstmarkt die voor bezoekers gratis toegankelijk is. Ateliers vanuit het gebouw doen mee en veel derden staan met kunstkraampjes op het terrein. Ga kijken, het is de moeite waard. Het is er altijd gezellig! 

Open atelier-deuren in Carbon 6

Hallo! Regelmatig organiseren wij, het Creatief Cluster Carbon 6 (voorheen XCBS-collectief), open deuren dag op de begane grond van Carbon6 in Heerlen! Wij houden dan, met een aantal creatieve gasten, een open atelier dag. Er is muziek, koffie en thee en zelfgebakken lekkers. Natuurlijk doet Jadoen mee!

 

Je kunt bij ons meer te weten komen over: glasbewerking, local label, leerbewerking, coaching, kastdesign, lampen maken, vilten, communicatie, sieraden en parelparty's, keramiek maken, gitaarbouw, collages maken, projectleiding, fotograferen, houtbewerking of (eenvoudig) stofferen en beeldhouwen en nog veel meer. Kom langs, nodig je relaties / vrienden uit en kijk waar jij jouw creativiteit in kwijt kan. Hou de website van Carbon6 in de gaten !

Zondag 18 september 2016: open dag

Carbon6: van een oude kantoorgebouw vol cijfers, statistieken en onderzoekers naar... een creatieve vrijplaats. In de groene parkachtige omgeving zijn sinds 2011 veel ondernemers actief.

 

Zondag 18 september 2016 was er, in samenwerking met Walas, weer een grote open dag. Lekker druk en gezellig, veel te zien en te doen. Van muziek maken en luisteren, tot roofvogels bekijken, maar ook: yoga, oude ambachten, hackerspace, groene stadslandbouw en natuurlijk de creatieve XCBS-ateliers. Sinds kort hebben we zelfs ons eigen XCBS-terras! 

 

Jadoen had de atelierdeuren wijd open staan, had bijenzaadjes en gestekte pannekoekplantjes in de aanbieding en vertelde over het project IBA-ikgroenhet. 


Trots in Heerlen: SR2015 vol energie èn heel gezellig!

Serious Request 2015 . . .

Met een bijdrage (overheerlijke zelfgebakken bigsize american cookies) van Jadoen. De cookies werden door twee vriendinnen van 13 werden verkocht aan de ondernemers in Carbon6. De goed gevulde enveloppe werd geschonken aan het goede doel van 2015: kinderen die wereldwijd slachtoffer zijn van oorlogen (het Rode Kruis).

XCBS-gang in Carbon6 goed gevuld

Sinds 1 februari 2015 vormen we met 7 ondernemende en creatieve vrouwen het XCBS-collectief binnen Carbon6. We hebben onze ateliers letterlijk geopend door grote etalageramen aan de gangen te maken. Maandelijks eten we samen en maken we plannen voor verdere samenwerking en voor terugkerende open dagen voor alle geïnteresseerden uit de regio.

 

Het XCBS wordt gevormd door:

  • Glasatelier Heerlen (Els)
  • Ambachtelijke leerbewerking (Jacqueline)
  • Bindd / Local Label (Marzena / Glenys))
  • Collazje (Jolanda)
  • Carl Ceramique (Carli)
  • Puur Michele, sieraden (Michèle)
    en natuurlijk Jadoen advies + organisatie + ontwerp (Doenja).

27/28 juni 2014: succesvolle open dag en IBA start in Carbon 6

We beleefden een druk weekend in Carbon6...

Open oproep IBA Parkstad, open Carbon6, vernieuwd XCBS-cluster (inclusief Jadoen) en nog veel meer in en om het gebouw. Goede sfeer, lekkere muziek, gezond eten. En grote interesse onder het internationale publiek in: ondernemers, gebouw, plek, creativiteit.

De XCBS-gang is nu echt open gegaan. Wat is het mooi geworden!


Jadoen gaf zelfs herhaald uitleg over stedelijke vernieuwing in het Duits en Frans! We leven en werken in de EUregio. Dus in vervolg op de inspiratiespeech van minister Timmermans (zie foto, Kerkrade West 27/6) voelt Jadoen: ja, qui, yes, Zuid Limburg, dit is ònze regio. 

Huisvesting Jadoen in Carbon6 (via het XCBS-collectief)

Jadoen is gevestigd in Carbon6 (binnen het XCBS-collectief op de begane grond). Carbon6 is het kolossale, voormalige gebouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek in het centrum van Heerlen. Jadoen beschikt hier over een atelier (gang L 012) bestaande uit een kantoor en een werkplaats. Voor een indruk van omgeving, gebouw en ruimtes:  zie foto's.

 

In Carbon6 hebben zich sinds 1 oktober 2010 startende ondernemers en creatieve bedrijven gevestigd. Een aantal keer per jaar is er een open dag met workshops of lezingen. Via de eigenaar Walas (sinds mei 2012) komen er steeds meer grotere innovatieve en duurzame bedrijven en opleidingen naar Carbon6. Info? Zoek contact met Walas (www.carbon6.nl).

 

Jadoen bezoeken? Welkom!

Maar ik ben er niet altijd..., dus neem a.u.b. even contact op per telefoon of mail.

7 maart: open dag XCBS in Carbon6, Heerlen

 

Wij, de zeven creatief onderneemsters van het XCBS collectief, openden onze atelierdeuren in Carbon6 op zaterdag 7 maart 2015. Het was gezellig druk!

PERSBERICHT Open dag XCBS.pdf
Adobe Acrobat document 66.0 KB

Workshopgevers gezocht voor 30 juni 2013 in Carbon 6

Goede voornemens? Voer ze uit!

 

Kom naar de WORKSHOPDAG in Carbon6, die we vanuit het XCBS-collectief, samen met Walas en verschillende gast-workshopgevers organiseren op 30 juni 2013U kunt tussen 11 en 17 uur uw eigen workshopprogramma volgen en gratis of tegen kleine bijdrage in de onkosten meedoen. Het aanbod is divers: iets maken, iets beleven, iets proeven, iets leren. Alleen rondkijken, mag ook!

 

Wil jij als (creatief) ondernemer zelf mee doen en op 30 juni jouw workshop(s) aan bezoekers aanbieden: dat kan! Want... hoe meer aanbod, hoe leuker de dag wordt voor alle bezoekers, ondernemers en het Walas-team achter Carbon6. Jadoen doet ook mee. Kijk op www.xcbs.nl.

Of bel met: Els, Doenja, Marzena of Jacqueline.


Open dag en Dag vd Architectuur in Carbon6 op 24 juni 2012

Op zondag 24 juni was er weer OPEN DAG in Carbon6. Ook Jadoen hield open huis, o.a. de onderwerpen 'Re Use' en 'participatie' in gebiedsontwikkeling werden uitgelicht. Er kwamen wel 500 bezoekers naar de open dag, die samen met Walas, XCBS-ondernemers, Dag vd Architectuur en Mijnmuseum werd georganiseerd. De eerste kunstmarkt was ook een feit.
Zo geven we het gebouw Carbon6 weer een beetje terug aan Heerlen!


Minister Spies tekent voor start Carbon6 in oude CBS

De plannen gaan door! Het oude CBS wordt - na het positieve besluit van de Raad - door Walas Concepts getransformeerd tot Carbon6. Een trendsettend, duurzaam, integraal werkgebouw. Demissionair minister Spies heeft op 7 mei voor de overdracht van het gebouw van het Rijk naar de Gemeente Heerlen getekend. Diezelfde dag ging het eigenaarschap meteen door naar Walas Concepts en is Carbon6 met gelukwensen, speeches, een stromende fontein en straattheater geopend.

 

In het voormalige CBS kantoor en de parkachtige omgeving met omliggende monumentale gebouwen komt: stadslandbouw (tomaten, vis), uitbreiding mijnmuseum, restaurant met local food, datacentrum, creatieve bedrijvigheid en kleinschalige innovatieve economie (waaronder wij XCBS-ers). Jadoen heeft als ondernemer het grote doek met ondernemerskracht mede getekend. Het XCBS verheugt zich op de dynamiek en ontwikkelingen. Spannend!


 

 

Doenja Urlings

 

doenja@jadoen.com

 

+31 (0)6-54338959

 

* foto van Doenja in titelbalk website:

uitsnede van foto die juni 2019 gemaakt is door Malle Muze fotografie, Anne Lefebre (B).