Eindpresentatie KAW voor Dorpshart Lexmond in 13 sheets

- de sheets komen ieder 5 seconden lang, eenmaal voorbij, als u ze nogmaals wil bekijken, scroll met de muis naar de onderkant van de sheet, daar kunt u stopzetten / re-activeren -

Dorpshart Lexmond

De woningcorporatie Goed Wonen Zederik (gevestigd in Lexmond) vroeg Doenja Urlings om een open participatie- en ontwerptraject vorm te geven, samen met bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden. Doel was om te komen tot een breed gedragen planvisie op de herinvulling van het centrum van de dorpskern Lexmond.

 

Vanuit KAW vroeg Doenja aan architect/ontwerper Mark Koopman (KAW Rotterdam) om de ideeën en wensen van betrokkenen om te vormen naar een herkenbare stedenbouwkundige planvisie 'op maat' met doorkijk naar indrukken op gebouwniveau. Medio december 2010 vond de eindpresentatie plaats in het overvolle dorpshuis met >80 toehoorders, waaronder ook wethouders en raadsleden. Het plan 'dorpshart lexmond' werd heel enthousiast ontvangen. Eind 2013 is het project gerealiseerd en laat alleen de afronding van de inrichting van de openbare ruimte (wegens archeologische vondsten) nog even op zich wachten.

> Klik op bovenstaande items voor meer informatie...


 

 

Doenja Urlings

 

doenja@jadoen.com

 

+31 (0)6-54338959

 

* foto van Doenja in titelbalk website:

uitsnede van foto die juni 2019 gemaakt is door Malle Muze fotografie, Anne Lefebre (B).