Fiets-workshopweek 'Leisure Lane' met IBA

Met een groep professionals op het gebied van fietsen, landschap en ontwerpen bijeen brengen: de door georganiseerde IBA-workshopweek.

Maandag 26/9 zijn we gestart met inspirerende lezingen. Vooral de verbeelding als ganzentrek en spreeuwenzwerm sprak Jadoen aan.

Daarna 3 dagdelen per e-bike door Parkstad. Uiteraard met toelichting van IBA-ikgroenhet.
We verkennen mogelijkheden voor de recreatieve fietsroute ('Leisure Lane') en we genieten in de herfstzon van de Parkstad-landschappen!

Jadoen doet mee aan Open Oproep IBA Parkstad

Na de startmanifestatie van IBA Parkstad en de open oproep is het nu afwachten hoe de drie projectvoorstellen die Jadoen in heeft gediend, beoordeeld gaan worden.

  • Wordt MIJNstad ook JOUWstad (MIJNgame, i.s.m. Made in Melon en Mijnwater BV)?
  • Aldenhofpark (Hoensbroekse projecten BMV, Park en Tussentijd i.s.m. BplusB, Buitenom, DAT architecten, Frans Bootsadvies)...
  • Talentenontdekking (op tour met scholieren in Parkstad).

Jadoen wil verschil maken in haar thuisregio, en graag actief en positief bijdragen aan IBA.

Dus: spannende jaren! Voor de meest actuele info: zie tabblad 'start en nieuws'.

Twee projecten van Jadoen in IBA - bidbook

Vanuit de IBA (internationale bau ausstellung) organisatie kwam in april 2012 het mooie bericht dat de Hoensbroekse projecten waar Jadoen als projectleider verantwoordelijk voor is, worden opgenomen als innovatieve praktijkcasus in het Bidbook voor IBA Parkstad Limburg 2012-2020.

 

Het ging om:

- De plannen voor Aldenhofpark en de brede ambities op het gebied van duurzaamheid in combinatie met het onderzoeken van mogelijkheden voor Re Use materials.

- De aanpak van De Tussentijd met uitgifte van 'Tussen'land aan burgers t.b.v. duurzame (gemeenschaps-)initiatieven. Denk aan: stadslandbouw, sociale duurzaamheid, identiteit, cradle to cradle en kleinschalig 'productie'landschap.

 

Inmiddels is besloten dat de IBA vanaf 2014 echt door gaat en dus komt de regio (via een aantal vooruitstrevende projecten) extra in de schijnwerpers te staan. Geweldig! 

Jadoen hoopt na dit positieve besluit op zich versterkende positieve energie. Krijgt de IBA de slagkracht die zij verdient? Bouwen de burgers uit Parkstad vanuit hun lokale plek mee? Gaan de luiken ook (nog) verder open? Jadoen is er alvast zeer trots op dat de brede aanpak in Òs Gebrook via meerdere projecten (Gebrookerbos en Mijnspoor, Re Use en Tussentijd Aldenhof) binnen het bidbook voor de IBA werd geëtaleerd!

Jadoen betrokken bij IBA Parkstad

De kick off voor de IBA Open Parkstad was een succes! Inmiddels is een mooi boekje gemaakt, onder het motto: 'ik ben actief / ik blijf actief'. Maar: dat is slechts het begin... Ondernemen en initiëren, 'het doen'  daar gaat het om. Jadoen is als een van de IBA-netwerkpartners in het boekje opgenomen en met een quote van Doenja Urlings wordt de betrokkenheid bij Parkstad geïllustreerd. Voor meer info: www. iba-open.nl.

Internationale Bau Ausstellung (IBA) Parkstad Limburg

De regio Parkstad vroeg 4 zeer uiteenlopende adviesbureaus, waaronder KAW, om een aanbieding en presentatie van een aanpak voor de nagestreefde IBA (Internationale Bau Ausstellung). KAW stelde een team, met o.a. Doenja Urlings, samen en presenteerde vol verve haar bottum-up aanpak. De opdracht werd gegund aan Berenschot.

de sheets komen ieder 5 seconden lang, eenmaal voorbij, als u ze nogmaals wil bekijken, scroll met de muis naar de onderkant van de sheet, daar kunt u stopzetten / re-activeren -


 

 

Doenja Urlings

 

doenja@jadoen.com

 

+31 (0)6-54338959

 

* foto van Doenja in titelbalk website:

uitsnede van foto die juni 2019 gemaakt is door Malle Muze fotografie, Anne Lefebre (B).